Toggle Mobile Menu

I Skovhusene var der gilde

18-11-2022 -

I uge 43 stod Furesø Boligselskabs nyeste skud på stammen klar til indflytning. I løbet af ugen blev der flyttet beboere ind i godt 40 af afdelingens 50 boliger. Skovhusene ligger i naturskønne omgivelser på Flyvestationen Værløse og rummer både store og små boliger.

Det er fredag morgen, vinden er kold, men solen skinner, og klokken har kun lige passeret 8, da vi drejer til højre ad Eskadrillevænget 3 - 21 i Værløse.

Det er på denne adresse, Furesø Boligselskab har opført deres nyeste afdeling Skovhusene. Skovhusene består af 5 blokke med i alt 50 boliger – 30 større boliger og 20 mindre boliger.

I dag skal beboerne i sidste blok flytte ind, og den første morgenfriske og forventningsfulde beboer dukker op på matriklen.

Iben flytter fra en lejlighed i København, hvor hun har boet gennem mange år. Hun er spændt på sin kommende hverdag i de nye flotte rammer. Det travle byliv med tudende horn fra gadens biler skiftes ud med naturskønne omgivelser tæt på både børnenes skole og Ibens arbejdsplads.

Jeg har ikke boet alment før men glæder mig til at prøve det. Bestyrelsesarbejde tiltaler mig, og jeg ser det som et plus, at alle flytter ind samtidigt. Det gør, at vi alle starter på lige vilkår, og vi får mulighed for at træffe beslutninger for området og dermed få medindflydelse på forholdene i og omkring Skovhusene, siger Iben.

Klokken nærmer sig 9. Jeg siger farvel til Iben, som starter bilen, der - i modsætning til da hun boede i byen, holder på parkeringspladsen lige ude foran hendes bolig.

Jeg går en tur i området og møder en af de beboere, der flyttede ind i den første blok for en lille uge siden. Kvinden har et par spørgsmål til John, som har stået for hendes indflytning.

Jeg bliver inviteret indenfor i den allerede hyggeligt indrettede lejlighed. Også denne kvinde er flyttet fra byen. Hun har haft kig på boliger ved Flyvestationen igennem nogen tid, og da hun var heldig at få tilbudt en af boligerne i Skovhusene, slog hun straks til.

Jeg har ikke boet alment, siden jeg var studerende. At få tilbuddet om en lejebolig på Flyvestationen var alletiders mulighed for at flytte til området, og det gav da også anledning til at træffe en hurtig beslutning. Selve indflytningen gik over alt forventning, og eftersom jeg gjorde brug af tilbuddet om tilkøb af hårde hvidevarer, var det dejligt nemt, at alt var leveret og monteret allerede fra start af, siger beboeren.

Tilbage ved John i den sidste blok møder jeg en familie, der netop har fået overleveret nøgler og en masse information af John. Også her er forventningerne store til livet udenfor storbyen.

Vi ville gerne ud af byen til et sted, hvor der var mere natur. Vi har tidligere boet alment, og vi ser frem til at engagere os i fællesskabet.  Vi må også indrømme, at fælleshuset i form af hangaren var et stort trækplaster for os. Der er allerede inden indflytning opstået idéer til, hvordan den kan bidrage til et godt lokalt miljø, lyder det fra familien.

God vind til alle beboere i Skovhusene.

 

Skrevet af: Af Maiken, Kommunikationsmedarbejder Farum Midtpunkt